top of page

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם

תודה על פנייתכם.

ניצור עמכם קשר בהקדם

חיפוש

סימנים שכדאי להכיר

  • Zap Group
  • 17 בדצמ׳ 2024
  • זמן קריאה 2 דקות

עודכן: לפני יומיים

מה חיית המחמד שלכם מנסה לומר?

אחד הדברים המרתקים והמרגשים בגידול בעלי חיים הוא הקשר הבלתי מילולי שנוצר בינינו. כלב שמביט בך בעיניים נוצצות, חתול שמתמתח באיטיות או דווקא מסתתר פתאום - אלו לא רק "הרגלים" אלא דרכי תקשורת לכל דבר.הבנה של שפת הגוף, ההתנהגות והבעות הפנים של חיות המחמד שלנו יכולה לשפר משמעותית את איכות הקשר איתן - ולעיתים אף להציל חיים.



ליקוק שפתיים - לא רק רעב

כלבים נוהגים לעיתים ללקק את שפתיהם או את האוויר גם כשאין מזון בסביבה. מדובר לרוב בסימן של חוסר נוחות, לחץ או ניסיון להרגיע את עצמם. לדוגמה, אם כלב מלקק שפתיים כשמתקרבים אליו או כשמתרחש שינוי בסביבה - הוא מאותת שהוא מרגיש מאוים או לא בטוח. במצבים כאלה, חשוב לא ללחוץ עליו ולא "לדרוש" ממנו תגובה.


התמתחות – לא תמיד עצלות

כשהחתול שלכם מתמתח לפניכם כשהגעתם הביתה - זה לרוב סימן לברכה ולא רק "מתיחה של הגוף". מדובר בהבעת נוחות וביטחון. אצל כלבים, תנועה דומה ("תנוחת קשת") יכולה לסמן הזמנה למשחק - במיוחד אם היא מלווה בנפנוף זנב רפוי ונביחה קצרה.


הסתתרות - סימן שיש לבדוק

חתולים נוטים להסתתר כשהם לא מרגישים בטוב, פיזית או נפשית. אם חתול שהיה חברותי לפתע בורח מתחת למיטה ומסרב לצאת במשך שעות - ייתכן שמשהו מציק לו, לעיתים בריאותית. גם כלבים עשויים לנסות להתרחק כשהם חולים או סובלים מכאב.


פיהוקים - לא תמיד עייפות

כלבים (ולעיתים גם חתולים) מפהקים במצבי לחץ. זהו פיהוק "הרגעתי" - סימן של סטרס ולא עייפות. לדוגמה: כלב שמפחד מנסיעה ברכב עשוי לפהק שוב ושוב בזמן ההכנות ליציאה. חשוב לא להתבלבל בין פיהוק רגיל לפיהוק שמלווה בשפת גוף מתוחה (אוזניים אחורה, מבט נמוך, קפיצות קלות).


חיכוך גוף אצל חתולים - לא רק חיבה

חתול שמתחכך ברגליכם אינו רק מפגין חיבה - הוא גם "מסמן" אתכם. יש להם בלוטות ריח באזור הלחיים והצוואר, והחיכוך מעביר את ריחם עליכם - חלק מהדרך שלהם ליצור סביבה מוכרת ובטוחה. אותו דבר קורה כשחתול מתחכך ברהיטים, צעצועים או דלתות.


קיפאון פתאומי או "הצמדות לרצפה" אצל כלבים

במיוחד אצל כלבים צעירים - תגובה של קיפאון או שכיבה צמודה לרצפה עשויה להיות ביטוי לפחד. לא תמיד הם יברחו - לפעמים הם פשוט "קופאים". מצב כזה מחייב גישה רגישה, בלי להרים את הקול או למשוך בכוח. אם זה חוזר על עצמו – כדאי להתייעץ עם וטרינרית או מטפל התנהגותי.


לסיכום:

בעלי החיים שלנו אולי לא מדברים – אבל הם מתקשרים.  ההבנה של הסימנים הקטנים, הבעות הפנים והתגובות הגופניות, יכולה לעזור לנו לזהות מצוקה בזמן, לחזק את האמון איתם, ולתת להם תחושת ביטחון אמיתית.במקרים שבהם התנהגות משתנה פתאום או נראית חריגה - עדיף תמיד לבדוק ולא להניח. לפעמים, שינוי התנהגות הוא הסימן הראשון לבעיה רפואית.

במרפאת "המרגנית", אנחנו רואים כל יום עד כמה הקשר האנושי-חייתי עמוק ומורכב - ומזמינים אתכם לפנות אלינו בכל התלבטות.

דברו איתנו >>

טלפון: 03-5750760

וואטסאפ: 054-9444253



 
 

פוסטים אחרונים

הצג הכול
  • Whatsapp
bottom of page